Nobelmenyer

2010 - Liu Xiaobo

Villaks og reinsdyr fra Finnmark

endiver, morkelkrem og vaktelegg

 

Stekt andelever fra Vestfold og Kamskjell fra Hitra

Safran og blåskjell risotto, Holtefjellost

 

Akevittsorbet

 

Indrefilet av okse med sort trøffel og pancetta

shiitake og "coq au vin" saus

 

Kokosnudler og stjerneanis

litchi og wasabi

 

2009 - Barack Obama

 

Speket reinsdyrfilet og røkt gårdsand

aspargessalat med trøffel, eple- og gulrotsmør

 

Torskefilet fra mørekysten

jordskokkpuré og persillecoulis

 

Akevittsorbet

 

Einebær- og timianmarinert elg

Pommes Berny, glasert nepe, solbær- rødvinsreduksjon
Einebær- og timianmarinertmarinert elg

 

Karamell- og sjokoladeglasert bananmousse

peanøttmarengs og krydder- karamellsaus


 

2008 - Martti Ahtisaari

 

Kahluagravet elg a la mocca

ristede valnøtter og sirup

 

Stekt piggvar

sautert spinat, persillerotkrem og potetchips

 

Sorbet 013 med einebær

 

Braissert lammerygg

perleløk, aspargestopper, pommes forrestier og kanelsaus

 

Multe maki

honning og blåbær fudge, blåbær og yoghurt sorbet

 

 

 

2007 - Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) and Albert Arnold Gore Jr.

 

Kamskjell, laks og kongekrabbe tartarer

appelsingele, rømmepannacotta og crostini

 

Darjeling røkt kveitefilet Hvit

vanilje hollandaise og rødbeter

 

Akevittsorbet

 

Kalv ytrefilet

morkelsaus tilsmakt med trøffel og potetkake

 

Global oppvarming

hvit sjokolade fyllt med bringebær og yuzu sitron

 

 

 

2006 - Muhammad Yunus/ Grameen Bank

 

Langustine hale tilberedt med hummermajones

sprøtt bakverk og lakserogn

 

Mai Mai

soya og sesam parfymerte grønnsaker dampet i bananblad

 

Blodappelsinsorbet

 

Reinsdyrsfilet

potetbrioche, selleripurre og skum av sellerirot

 

Melkesjokolade mousse

Grand Marnier krem, pasjonsfrukt- banansorbet

 

 

 

2005 - International Atomic Energy Agency (IAEA) and Mohamed El Baradei

 

Duo av stekt kamskjell og kongekrabbe

Servert på en salat av grønnsaker med vanilje-bisilikumolje

 

Stekt piggvar

Gjørspølser, trøffelpotetmos og kylling demi glace

 

Akevitt sorbet

 

Drue- og sennepsglasert lammecarè

Rullade av polenta og paprika med rosin saus

 

Mørk og hvit sjokolade pannacotta

 

 

 

2004 - Wangari Maathai

 

Terrine av kamskjell i anis-gravet laks med salat og urtesaus

 

Breiflabb medaljonger gratinert med tomater

på puré av petit pois, med sabayonskum og virgin saus

 

Akevittsorbet

 

Indrefilet av okse surret i spinat

feve bønner, braisert sjalottløk, potetstrudel og rødvin demi glace

 

Macademia - nøttekake

banan og sjokolade mousse og kokosnøtt iskrem

 

 

 

2003 - Shirin Ebadi

 

Foie gras trio med nøttevinaigrette

Eple gelé og brioche

 

Paupiette av sjøtunge og hummer

Spinat,  hjerteskjell –og safran saus

 

Lime sorbet

 

Rosastekt lammefilet

Farserte mini grønnsaker, lavendelsjy og gratinert poteter

 

Hvit sjokolademousse

mandarin –og kardemomme coulis

 

 

 

Skriv ut