Ibsen på Grand

Det er ingen tvil om at Ibsen gjorde 90-årene til de mest berømte i Grands historie. 

Fra han flyttet hjem i 1891 gjenopptok han vanen han  hadde lagt til seg til i Syden med å besøke sin stamcafé hver dag.  I ni år gikk han Norges mest kjente spasertur to ganger om dagen.  Ned Arbiensgate, forbi universitetsuret hvor han alltid stanset for å undersøke om lommeuret gikk riktig, og videre til Grand Café.  Med sin lange frakk, sine folderike benklær, sin flosshatt og med en paraply i hånden, var han en av strøkets mest karakteristiske skikkelser der han vandret inn i caféen og satte seg i sin spesielle armstol "Reservert for dr. Ibsen". 

Han var en attraksjon av rang og befant seg i caféen eller i Læseværelset fra kl. 12.30 til 14 og fra kl. 18-19.30.  Hovedstadens innbyggere kunne stille klokken efter ham.

Om sommeren likte han seg best på den skyggefulle, svale glassveranda - den senere Palmen.  Lunsjen bestod av rundstykker, bokkøl og dram.  Og ofte en pjolter.  Grand var hans annet hjem og caféen visste å sette pris på sin berømte gjest og forærte ham julen 1899 fire glass med navnet hans inngravert: pjolter, øl, vin og dram.

Vår beste pris får du alltid her

ROMRESERVASJON

+47 23 21 22 00

Bestill i forkant – rabatt!

Bestill 14 dager i forveien - Spar 15 %

Les mer

Afternoon Tea i Palmen

Les mer

Sommeren på Grand - Spar opptil 25 %

Les mer