Konjunkturene

Konjunkturene har alltid gått i bølger og da kan det være godt å ha et stamsted å ty til.

Oslo hadde to perioder som ble kalt jobbetiden hvor folk ble rike over natten på aksjer og Grand Cafe var gjort om til en aksjebørs. Champagnen fløt og cigarføringen var høy. Det fortelles fra den tiden at Vesle Charlie som pusset sko foran toalettene i kjelleren på fredag, lørdag morgen dukket opp på Speilen som gjest med lakksko, flosshatt og gullenke og så ut til å stortrives. I denne perioden måtte Kelnerne på Grand Cafe sette ut skilt på bordene om at jobbing i lokalet var forbudt.

Vi hadde også forbudstiden (altså fra 1919 – 27 hvor brennevin var forbudt). Da loven ble innført arresterte Oslo politiet 900 personer i løpet av de første månedene for fyll. ”Lommelerekloven ble innført og kunsten å brenne hjemme ble videreutviklet.

Grands aksjer har skiftet hender mang en gang i løpet av historien. Grand Cafe har vært vurdert, og forsøkt satt ut, sist gang for bare et par år siden, uten hell.  Schous bryggerier har reddet både Grand og Bristol flere ganger og sørget for lukrative avtaler for sitt gylne fluidum samt fått med det råderett over flere av byens flotteste vannhull.  Det var Schous bryggerier som betalte for veggdekorasjonene til Per Krogh.

Kikker man ned under veggdekorasjonen ser man håndskriften til Ibsen vevd inn i gulvteppet. Dette er kopi av et brev fra en rasende dr Ibsen til Georg Brandes.

Vår beste pris får du alltid her

ROMRESERVASJON

+47 23 21 22 00

Bestill i forkant – rabatt!

Bestill 14 dager i forveien - Spar 15 %

Les mer

Afternoon Tea i Palmen

Les mer

Sommeren på Grand - Spar opptil 25 %

Les mer