UTSTILLING: NORDISKE IKONER AV UNNI ASKELAND

Fra 28.mars vises utstillingen Nordiske Ikoner i Peer Gynt salongene på Grand Hotel Oslo. Utstillingen er et samarbeid mellom Foreningen Norden, i forbindelse med deres 100-årsjubileum, og Grand Hotel Oslo. Utstillingen åpnes av stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

Med Nordiske ikoner bringer Unni Askeland  og Foreningen Norden oss tettere på 18 profiler som har påvirket nordisk kultur de siste 100 årene. Skuespiller Liv Ullman, forfatter Karen Blixen og den svenske Nobelprisvinneren i litteratur, Tomas Transtömer, er blant de som avbildes i serien av malerier. 

–I Nordiske ikoner avbildes profiler som har hatt en stor betydning for mennesker over hele Norden, og som virkelig har bidratt til å forme den felles nordiske kulturen, sier generalsekretær i Foreningen Norden, Espen Stedje. 

Foreningen Norden feirer i år 100 år som den fremste pådriveren for mer nordisk samarbeid og kunstserien er en del av jubileumsprogrammet. Det er imidlertid kunstneren selv som har plukket ut hvem som avbildes i kunstverkene. 

– Jeg vil gjerne sørge for å få til et mangfold nordiske portretter, som er annerledes enn de som for eksempel havner på haleroret til Norwegian, sier Unni Askeland.  

Grand Hotel Oslo har i en årrekke vært utstillingsvindu og bidragsyter for norske kunstnere, med et ønske om å fremheve den bohemske fortiden og å fremme norsk kunst. Tidligere kunstnere inkluderer billedkunstner og Odd Nerdrum-elev Kaja Norum, kunstmaler Ingrid Thortveit samt kunstfotografi av Line Fiane og Hilde Carling.

Gårdeier Eiendomsspar med Christian Ringnes i spissen har i tillegg utplassert en hel del kunst i verdensklasse på hotellet. Tidligere denne måneden åpnet lokalet Fritzner, utsmykket med verker av Vibeke Slyngstad. Øvrige kunstverk inkluderer Portrait of Crown Princess Sonja av Andy Warhol, Powerless Structures av Elmgreen og Dragset og Neon Works The Scream av Tracy Emin for å nevne noen.

Nordiske Ikoner av Unni Askeland vil være utstilt frem til 30.april og er åpen for publikum på følgende datoer: 

2. april fra kl.12:00-23:00

3. april fra kl.07:00-23:00

5.-7. april fra kl.07:00-23:00

13.-24.april fra 07:00-23:00

26.april fra kl. 07:00-23:00

27.-29.april fra kl.07:00-23:00

Kunstneren selv vil være tilstede for å presentere utstillingen ved et par anledninger i løpet av ustillingsperioden - datoer annonseres fortløpende på vår Facebook- side: https://www.facebook.com/GrandHotelOslo/

Velkommen!

Fra 28.mars vises utstillingen Nordiske Ikoner i Peer Gynt salongene på Grand Hotel Oslo. Utstillingen er et samarbeid mellom Foreningen Norden,…

Les mer Stengt