Historiske Festsaler

Speilen og Rococosalen var blant Oslos store og mest kjente festlokaler. Her ble det solgt billetter til feiring av polarhelter, forfattere, Oslojubileer og afterski etter Holmenkolldagen.

Flere faste arrangementer for spesielt inviterte gikk også av stabelen, og det mest fargerike var kanskje kunstnerforeningens karneval hvor man valgte nytt tema hvert år. Teater og dekorasjonsmalere forvandlet salene til hva det skulle være,f. eks et isøde da tema engang var polarferder.

Det gikk gjetord om festene og ballene i Speilen. Medlemskap i Balselskapets forening var en drøm for de fleste, og noe man måtte bli invitert til. Med andre ord et medlemskap for de få. Hvert år ble ballet åpnet av Kongen og Dronningen,som ledet an festpolonesen.

I 1957 rammet en katastrofebrann Speilen og Rococoo. Det sies at hovmester Eugen Olsen satt med vann til langt oppover leggene og gråt, mens store krystallkroner falt ned med et brak. Salene ble bygd om, og gjenåpet i 1961.

Speilen og Rococosalen var blant Oslos store og mest kjente festlokaler. Her ble det solgt billetter til feiring av polarhelter, forfattere, Oslojubileer…
Les mer Stengt