Ibsen på Grand

Det er ingen tvil om at Ibsen gjorde 90-årene til de mest berømte i Grands historie.

Fra han flyttet hjem i 1891 gjenopptok han vanen han hadde lagt til seg til i Syden med å besøke sin stamcafé hver dag. I ni år gikk han Norges mest kjente spasertur to ganger om dagen. Ned Arbiens gate, forbi universitetsuret hvor han alltid stanset for å undersøke om lommeuret gikk riktig, og videre til Grand Café. Med sin lange frakk, sine folderike benklær, sin flosshatt og med en paraply i hånden, var han en av strøkets mest karakteristiske skikkelser der han vandret inn i caféen og satte seg i sin spesielle armstol "Reservert for dr. Ibsen".

Han var en attraksjon av rang og befant seg i caféen eller i Læseværelset fra kl. 12.30 til 14 og fra kl. 18-19.30. Hovedstadens innbyggere kunne stille klokken efter ham.

Om sommeren likte han seg best på den skyggefulle, svale glassveranda Palm Garden, (senere Palmen). Lunsjen bestod av rundstykker, bokkøl og dram. Og ofte en pjolter. Grand var hans annet hjem og caféen visste å sette pris på sin berømte gjest og forærte ham julen 1899 fire glass med navnet hans inngravert: en hver for pjolter, øl, vin og dram!

Det er ingen tvil om at Ibsen gjorde 90-årene til de mest berømte i Grands historie. Fra han flyttet hjem i 1891 gjenopptok han vanen han hadde lagt til…
Les mer Stengt