UTSTILLING: Helene Knoop "menn"

 Helene Knoop

Grand Hotel Oslo

Helene Knoop (f.1979, Drøbak) er en av Norges fremste figurative malere.Hennes motiver har klare assosiasjoner til italiensk renessanse- og barokkunst. I sine portretter viser hun oss sterk individualitet og fortolker den italienske renessansetradisjonen på nye måter. Hun har hatt flere store separatutstillinger og er representert i samlinger i Norge, Sverige, England, Italia, Nicaragua og U.S.A.

Helene Knoop maler det intime og beskriver menneskekroppen og sjelen på en levende og omfattende måte. Hennes motiver er knyttet til det klare, nordiske lyset i samspill med barokke komposisjoner som gjør Knoops arbeider til en signatur.

Link til hjemmeside: https://heleneknoop.com/

Grand Hotel Oslo har i en årrekke vært utstillingsvindu og bidragsyter for norske kunstnere, med et ønske om å fremheve den bohemske fortiden og å fremme norsk kunst. Tidligere kunstnere inkluderer billedkunstner og Odd Nerdrum-elev Kaja Norum, kunstmaler Ingrid Thortveit samt kunstfotografi av Line Fiane og Hilde Carling og Unni Askeland.

Gårdeier Eiendomsspar med Christian Ringnes i spissen har i tillegg utplassert en hel del kunst i verdensklasse på hotellet. På møtelokalet Fritzner er det verker av Vibeke Slyngstad. Øvrige kunstverk inkluderer Portrait of Crown Princess Sonja av Andy Warhol, Powerless Structures av Elmgreen og Dragset og Neon Works The Scream av Tracy Emin for å nevne noen.

Utstillingen vil være utstilt frem til 31. oktober og er åpen for publikum på utvalgte datoer.

Kontakt kunstneren for avtaler på tlf: 97753550

Velkommen!

Helene Knoop Grand Hotel Oslo Helene Knoop (f.1979, Drøbak) er en av Norges fremste figurative malere.Hennes motiver har klare assosiasjoner…

Read More Close